22 Ekim 2014 Çarşamba

Sivilceler İçin Maske



Genelde her birimizde ergenlikte olsun stresli zamanlarda olsun sivilce çıkmıştır. Benimde uyguladığım güzel bir maske tarifi var ve sizlerinde faydalanmasını istiyorum.
Gerekli malzemeler
  • 1 çay kaşığı beyaz kil
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 1-2 asprin
Bu malzemeleri karıştırıp macun haline getiriyoruz ve sivilceli bölgemize uyguluyoruz. Bu işlemi 20 dakika boyunca 4 gün uyguluyoruz. Uygulama sonrasında yüzümüzü sabun ile yıkamıyoruz. Sizde göreceksiniz sivilceleriniz kuruyacak yüzünüz berraklaşacak. Ben çok faydasını gördüm. Umarım sizlerde görürsünüz. Eğer sivilceli bölgeniz çok ise ve bu karışım yetmiyorsa her birini aynı oranda artırabilir ve uygulayabilirsiniz.

17 Ekim 2014 Cuma

Kutu İçecekler 2 Dakikada Nasıl Soğutulur?

Soğuk bişeyler içmek istiyorsunuz fakat evde
soğuk içeceğiniz kalmamış. İçecek dediğinde
ılık ılık içilmez.Peki ne yapmalı?
İşte bilim bize çok yardımcı olacak. Bize gerekli olan şeyler buz, su, tuz ve soğutmak istediğimiz kutu içecek. Bir kaba kutu içeceğimizi kaplayacak şekilde suyu koyuyoruz. İçine buzlarımızı ve tuzumuzu koyup karıştırıyoruz. Tabi kutu içeceğimizi de içine koymayı unutmayın. Nasıl ki kışın buzlu günlerde buzun çabuk erimesini sağlamak için yollara tuz dökülür aynı yöntemi aslında burada da uyguluyoruz. Tuz buzumuzu çabucak eritiyor ve ısı geçişide bu şekilde hızlanıyor. 2 dakika sonra kutu içeceğimiz istediğimiz sıcaklığa ulaşmış oluyor. Afiyet olsun :)
Görsel anlatım için tıklayınız.

15 Ekim 2014 Çarşamba

Pil Dolu mu Boş mu Nasıl Anlaşılır

Evlerimizde bazen pil bolluğu olur ama boş yada dolu mu bilemeyiz. İşte bunu anlamak için kolay bir yöntem var. Bilindiği üzere pilin çeşidine göre içlerinde metaller bulunur. Bu bilgiden yararlanarak pilin dolu olup olmadığını anlayabiliriz. Dolu mu boş mu anlamak istediğimiz pilleri alıyoruz. Bir masa üzerine belli bir yükseklikten bırakıyoruz. Eğer pilimiz masadan sekerse bu pil boş demektir. Fakat sekmeyip olduğu yerde kalırsa dolu demektir. Artık kafa yormanıza, bir cihaza denemenize gerek kalmadı :)  Ayrıca piller hakkında araştırma yaparken meyveden de basit de olsa pil üretilebileceğini öğrendim. Örnek verecek olursak limona çinkoyla kaplanmış bir çivi ve bakır bir madeni para batırıldığında limon suyu gerekli asit çözeltisini oluşturur ve elektrik üretebilir. Ancak elde edilen elektrik akımı oldukça zayıf olup LED’de hafif bir ışıma sağlamaya yetecek kadardır. Bereketli bilgiler :))


14 Ekim 2014 Salı

9 Ekim 2014 Perşembe

Su Geçirmez Ayakkabı Yapımı

Öncelikle geçmiş kurban bayramınız mübarek olsun. Rabbim sevdiklerimizle nice nice bayramlar geçirmeyi nasip etsin.AMİN

Ayakkabınız bez ve sonbaharda geldi. Yapmamız gereken şey ayakkabınızı ya giymemek yada su geçirmez hale getirmek :) Ayakkabı, mum, kurutma makinesi bir de deneme yapmak için su yeterli. Mumu ayakkabınızın her yerine sürtün. Beyaz bir renk olacaktır ayakkabı endişelenmeyin. Daha sonra ayakkabınıza saç kurutma makinesini tutun. Eskisinden daha parlak olacaktır ama renginde bir değişiklik olmayacaktır. Suyu üzerine dökerek deneme yapabilirsiniz. Su geçirmediğinizi göreceksiniz. Ayakkabınız hazır. Rahatlıkla giyebilirsiniz. :) Youtube'un YapYap kanalından izlediğim bu yöntem çok hoşuma gitti. Sizlerle de paylaşmak istedim. Videolu anlatım istiyorsanız aşağıdaki linke tıklamanız yeterli olacaktır.

http://www.youtube.com/watch?v=OQfLeVzLYa0&list=UUIWDs20QFcudiSe8LWQAAVQ