11 Eylül 2014 Perşembe

Bir Kaktüs Hikayesi :)

Ufacıktı büyüdükçe büyüdü :) Büyümeyede devam ediyor. Kendisine çok yaklaştırmıyor maalesef :( dokunduğun anda sarıveriyor sarı dikenlerini.(Seni uzaktan sevmek aşkların en güzeli :)))

Peki 'Kaktüsler nasıl bitkilerdir, çiçek açarlar mı, radyasyonu absorbe ederler mi, kaç günde bir sulanmalıdır???'
Kaktüsgiller familyası gövdeleri etli ve yaprakları diken şeklini almış bir çiçekli bitkiler familyasıdır. Çöllerde ve tropikal bölgelerde sıkça rastlanır. Kaktüslerin mükemmel bir savunma mekanizmaları vardır. Dikenleri sayesinde kendilerini korurlar. Dikenleri küçük olan kaktüsler bile insanın canını yakarlar. Bazı kaktüslerin dikenleri ise zehirli bile olabilir.
2009 yılında bir lise öğrencisi TÜBİTAK'a bir proje sunmuştur. Projenin amacı kaktüsler rasyasyonu absorbe eder mi? Bu lise öğrencisinin yaptığı araştırma sonucunda kaktüslerin Alfa-Beta ışınlarını absorbe ettikleri ortaya çıktı.
Kaktüsler çok güzel ve görünüşünün aksine pamuk dokusunda çiçek açarlar.
Genelde ilkbahar ve yaz mevsimlerinde açarlar çiçeklerini. Kaktüsler tam bir canlı su deposudur. Çok suya ihtiyaç duymazlar. Yetiştirdiğimiz kaktüslere çok az miktarda su vermek gerekir ve yaz aylarında 7-10 günde bir kış aylarında ise 15 günde bir sulamak gerekir. Kaktüsler yaşadığı iklimden dolayı güneşi çok sever. Genelde diğer bitkilerde olduğu gibi ışığa yönelim söz konusudur.

Kaktüs ve Sukkulent Derneği'nin o güzel sayfasından kaktüslerin üretimleri, seralar, kaktüs aşıklarının görüşleri ve fotoğraflarını inceleyebilirsiniz.


                                               

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder