29 Eylül 2014 Pazartesi

Bulaşık Makinesinde Hızlı Turşu Yapımı


Bulaşık makinesinde turşu mu olur demeyin deneyince herşeyin olabileceğinin farkına varıyosunuz. Lahana dışında diğer bütün sebze ve meyvelerden yapabilirsiniz turşuyu. Lahana sülfür içerdiğinden dolayı gaz çıkışı olacaktır ve kapağını devamlı açıp kapamanız gerekmektedir. Malzemeleri doğrayın ve kavanoza yerleştirin. Üzerine 1 çorba kaşığı kalın turşuluk tuz ve 5 çorba kaşığı sirke ilave edin. Lezzet vermesi içinde dereotu, maydonoz, defne yaprağı vs. katabilirsiniz. Üzerini de su ile doldurun. Kavanozun kapağını sıkıca kapatın ve bulaşık makinesine yerleştirin. En uzun ve sıcak programa ayarlayın. Program bitince turşularınızı alın ve soğutup tadına bakın. Tadında hamlık varsa bir kaç gün bekletip tüketebilirsiniz.
                            Afiyet olsun... :)

www.gidagundemi.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder