8 Eylül 2014 Pazartesi

Kışlık Menemen(Domates Konservesi) Tarifi

Kış kapıda :) Yazdan kışlıklar hazırlanmalı. Kuru patlıcanlar, biberler, fasulyeler... Bu yazımda menemen tarifini paylaşmak istedim. 5 kg domatesten 6 kavanoz konserve çıkıyor. Kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
 Menemen Yapım Aşamaları
1. Domatesler kaynamakta olan suda kabukları soyulma derecesine gelene kadar haşlanır. (Kabuğunda patlak olmalı)
2. Haşlanmış domateslerin kabukları soyulup çöp kısımları alınır.
3. El ile yada bir doğrayıcı ile küp küp doğranır. İsteyen kişiler mutfak robotundan da geçirebilir(daha basit bir yol fakat salça tadı verdiğinden ben tercih etmiyorum ). Yeşil biberler ince bir şekilde doğranır.
4. Doğranan domatesler ve biberler bir tencerede alınır. Kaynama başlangıcından itibaren 10 dakika kadar kaynatılır.
5. Kaynar şekilde kovanozlara dolum yapılır ve kavanozlar ters kapatılır(Sıcak Dolum). Soğduktan sonra kullanıma hazır :)
Püf Nokta: Eğer menemenlerinizin asitlenip problem oluşturmasından çekiniyorsanız asitliği düzenleyici tozlar satılmakta. Dolum yaptıktan sonra domatesin üst kısmına koyunuz ve kavanozun kapağını kapatıp ters çeviriniz.
                                                                                      AFİYET OLSUN ;)

                                                       

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder